Thursday, November 13, 2008
Sanwich Bakar Mayonis
Masa baca harian metro hari ahad 2-3 bulan yg lepas, ada la jumpa resipi ni kat dalam, resipi akak yg menang & terpilih untuk resipi mingguan bersama Lady's Choice...nampak menarik apa lg try ler....base nyer sama jer ngan sanwich biasa cuma letak mayonis jerrrr.... sedaaappppnya kalo wat mkn tuk sarapan pagi.... x pon layan jer tekak nk makan bila...
Bhn2nya:-
1 buku roti gardenia - roti lain pon bole
1 tin besar sardin - ambil ikan sahaja dn dilenyek
1 biji bawang besar - di hiris halus
1-2 lada hijau/merah - dihiris halus
2 biji limau kasturi - diperah & ambil jusnya
2-3 sudu besar mayonis - belasah jer la nk guna mayonis apa
1/2 batang lobak merah - dihiris
pecungkil gigi
Cara2nya :-
1. Panaskan oven pada suhu 170c, gaul rata kesemua bahan2 diatas sehingga sebati.
2. Masukan inti sanwich keatas roti dan gulung roti dan selitkan pencungkil gigi agar tidak terbuka. Buat sehingga selesai.
3. Letakkan sanwich yg telah siap digulung keatas dulang pembakar dan bakar sanwich tadi selama 10 - 15 minit bergantung pada oven masing2. Siap untuk dimakan.
thanks ssb post rspi nie..lpas nie leh try...mnt sgt bab msak2 nie...
ReplyDelete