Bahan-bahan ( 6 orang )
•1 cawan gula
•1 cawan air panas
•1 cawan tepung gandum
•1 cawan susu pekat
•2 camt soda bikarbonat
•4 biji telur
•2 camb mentega
Cara2nya:-
1.Masak gula dengan api sederhana hingga hangus.
2.Masukkan air dan masak lagi hingga gula cair.
3.Masukkan mentega. Sejukkan. Ketepikan dulu.
4.Pukul telur hingga betul2 kembang dan pekat.
5.Masukkan susu pekat ke dalam telur tadi, kacau sebati.
6.Masukkan pula tepung + soda. Sebatikan.
7.Akhir sekali, masukkan air gula yang dah sejuk.
8.Perap adunan selama lebih kurang 3-4 jam.
9.Bakar dengan api sederhana 160-180 selama 1 jam"
cyettt!! aku ler yang kena tuu!! alaaaaaaaaaaa akak pon samaaa, ni kek gula hangus kelin... hahahahaha! (tenung kek gula hangus kak ana... kot kot ada bulu idong jatuh lam lobang kek tu) akekekeke!
ReplyDeletekakakaka... jgn tenung lelama jiya amik yerrr.. jgn memalu... akak mmg wat tuk ngko yg asik kenan kelin jerrr... amik la... amik laaa..
ReplyDeleteSama dan selamat pagi Ana...
ReplyDeleteSampai sekarang tak pass nak wat gula hangus... aniwae..sedap nya kek tuuu...:-)
kak, akak cuba, try, test resipi nih... insyallah ok... x perap lama pon ok ker yg penting telur btul2 kembang...;)
ReplyDeletekak ana, senang rupanya nak wat kek nih...ela sukaaaaa sgt makan..ingat susaaaaaah nak buat..hihi wajip masuk list nih
ReplyDeletesalam kenal k ana.. nampak cunla kek nie.. sarang dia tu yg mahal tue...
ReplyDelete