Sunday, April 26, 2009

Kangkong Cili Sangai

Apa ajer sayur yg dibeli belasah aje nk masak apa… kangkong arini… pk2 nk masak apa, teringatlah pes cili sangai @ nam prik-pow balance semalan ader lg… try n error la… waduhhh… bole tahan sodappppp… cop jempol utk diri sendirikkk… hehehe



Bahan2nya :-
1 ikat kangkong – dibersihkan n disiang
3 biji bawang merah – dihiris
2 ulas bawang besar – diketuk
3 tangkai lada kering – digunting serong n dibersihkan
2 sudu mkn pes cili sangai
Garam n bahan perasa jika perlu ( saya x letak pasal semua rasa dh ader dlm pes tu )
Minyak untuk menumis

Cara2nya:-

1. Panaskan kuali, tumis bawang merah, bawang putih, lada kering sehinggan naik bau dan masukkan pes cili sangai, kacau sebati.
2. Masukkan kangkong dan kacau rata dan sehingga layu. Siap!

3 comments:

  1. wah dah lama tak mkn kangkung t'liur plak...

    ReplyDelete
  2. huwaaaaaaaaaaaaa.... tkde kangkung!!!

    ReplyDelete
  3. Aisyah & Hana -> wakakakakakaka.... kesiannnnnnn.... kat nihon x der kangkung!!!!!... mari balikkkkk!!!! wekkkkkk....

    ReplyDelete