Bahan2nya :-
1 ikat kangkong – dibersihkan n disiang
3 biji bawang merah – dihiris
2 ulas bawang besar – diketuk
3 tangkai lada kering – digunting serong n dibersihkan
2 sudu mkn pes cili sangai
Garam n bahan perasa jika perlu ( saya x letak pasal semua rasa dh ader dlm pes tu )
Minyak untuk menumis
Cara2nya:-
1. Panaskan kuali, tumis bawang merah, bawang putih, lada kering sehinggan naik bau dan masukkan pes cili sangai, kacau sebati.
2. Masukkan kangkong dan kacau rata dan sehingga layu. Siap!
wah dah lama tak mkn kangkung t'liur plak...
ReplyDeletehuwaaaaaaaaaaaaa.... tkde kangkung!!!
ReplyDeleteAisyah & Hana -> wakakakakakaka.... kesiannnnnnn.... kat nihon x der kangkung!!!!!... mari balikkkkk!!!! wekkkkkk....
ReplyDelete