Bahan:-
10 gm agar-agar serbuk/1 paket agar2 biasa (28 gm)
2 liter air
2 cawan gula
2 tin laici (asingkan airnya)
1 tin susu cair
Cara-Cara:-
Masak agar-agar hingga mendidih.
Masukkan gula. Biar mendidih lagi. Tutup api. (jika guna agar-agar biasa, tapis dulu.)
Masukkan air laici dan susu cair. Kacau rata.
Tuangkan dalam acuan samada loyang ataupun mangkuk2 kecil. Sejukkan sebentar.
Kemudian sejukkan dalam fridge.
Hidangkan bersama buah laici yang telah diasingkan tadi.(*Agar-agar ini memang sangat lembut seperti taufufa tu..kalau dalam bekas besar, skop aje dengan senduk bila nak makan.)
(tengok akak makan puding laici sambil berdangdut) larikkkkkkkkk!!!
ReplyDeletenak nak nak...lepas ni leh goyang2 lah
ReplyDeletejiya -> tu lah pasal jiya.. inul dh x bole carik makan nanti...
ReplyDeleteela -> amikkk!!.. amikkk!!.. meh kita goyang sesama... heheeh
Salam..
ReplyDeletealamakkk..sedapnyaaaa....
makan masa panas..mmg tak hengat orang lain laa....:D
hehehe... tul tuh kak liza... semlm hb request suh buat lg...10Q kak...
ReplyDelete