Bahan-bahan ( 4-6 orang )
1 batang roti perancis -(aku hiris 1 inci)
125 g mentega tanpa garam - lembut
6 ulas bawang putih
3 sb daun parsley - dihiris halus ( aku guna parsley kering )
secubit garam (jika menggunakan mentega bergaram,tak perlu bubuh)
Cara-caranya :-
1. Roti perancis dibelah dua.Ketepikan.
2. Rebus bawang putih hingga lembut.Toskan.
3. Lecek bawang putih menggunakan belakang sudu dan campurkan dengan daun parsley dan mentega dan garam.Gaul hingga sebati.
4. Sapukan garlic spread pd permukaan roti yg dibelah.
4. Tangkupkan semula roti yg telah disapu dan bakar dlm oven yg telah dipanaskan dulu pd suhu i60C selama 15 min atau hingga roti garing.
5. Keluarkan roti dr oven dan segera hiris mengunakan pisau yg bergigi dan sajikan...haaa..pisau ada gigi...heee....selamat mencube...:)
Dicicah lak pulak ngan Mushroom Soup by Minami MyR... sedap beb!... kalah pizza hut punya... hiks!... akceli, mmg dh selalu buat resipi ni cuma kali ni jer baru nk tayang menayang... mmg x penah beli yg dlm tin tu, guna resipi ni jekkk!!! hehehe... thanks Minami...
Bahan2nya:-
1 keping dada ayam
1500 ml air
500 ml susu segar(susu kotak)
1 ketul kiub ayam
1 tin kecil cendawan butang(dihiris kecil2)
garam
secubit ajinomoto
1 cawan tepung gandum
Cara-caranya:-
1. potong ayam kecil2.
2. masukkan ayam dan air ke dalam periuk. rebus sehingga masak.
3. masukkan susu dan kiub ayam. masak guna api yang perlahan. masukkan mushroom.
4. masukkan bancuhan tepung dan kacau sehingga pekat. tambah perisa, garam dan ajinomoto.Siap utk dihidang. sedap dimakan dgn roti.
Salam..wahhh!!!! rajinnya..Pagi2 lagi dah buat sarapan ya..Ekekkeke..kena buat 7 hari 7 malam kot version rajin giler..usha nak bodek hb beli iphone 4..Akakkakaka..bertuah org2 diseberang tu kan..meletop posing iphone 4..jeles jaa...
ReplyDeletesue-> hahaha tau x pe sue... ishhhh!!... ni mmg jeles tahap gaban ni...oh iPhone 4... huhuhu
ReplyDeletehuih, sedapnye bekpas kak ana pagi ni..jeles tul..mie bekpas roti coklat rege 60 sen ye,hehhehehe.... nk bekpas jugak,,,,
ReplyDeleteSedapnyer garlic bread tu....tlng watkan tuk deeja leh?hihihi
ReplyDelete