Tuesday, December 9, 2008

Roti Sosej Berkeju


Hehehe inilah menu kami mlm ni, dpt2 cik puan ana mmg tengah terrrrrrsangatttttt rajiiiiiinnnnnnnya, balik keje bukak esbok tgk sosej tinggal 5 ketul , terus terbayang-bayang Cik Puan Hana buat utk adik danish, sambil cheese meleleh-leleh....hahhha... kebetulan anak sedara dtg, siap ckp apsal wat sikit jer.... sedap laaaaa... nk suh wat apa lg pi beli bhn2 jap.... sosej lak guna black paper...waaaalaaaaaaa sedappppppp... thanks hana... resipi kopipes jer la yer, pasal rajin sangat..

Bahan-bahan
3 keping roti
3 ketul sosej - rebus/goreng dulu
3 slice cheese

UTK SALUT
4 sudu besar tepung gandum
1 sudu besar tepung jagung
1/2 biji telur
garam
air
myk utk menggoreng

Cara-cara
1. bancuh tepung, telur, air, dan sedikit garam hingga agak2 pekat.jgn cair sgt. ketepikan.
2. gelek roti sampai penyek.
3. etak slice cheese. kemudian sosej. gulung kemas n lekatkan yg hujung tuh dengan adunan tepung tadi.
4. bila minyak dah panas, celup roti ke dalam adunan tepung dan goreng hingga kekuningan.
5. makan panas2 masa keju tgh meleleh! sedap juga cicah ngan cili sos @ mayonis jika suka.

No comments:

Post a Comment