Ehehe.. kesinambungan dari
jus rosalle semlm... ni la dia projek di ambang senja nan merah... buat jem rosalle... ingat x semlm buah rosalle tuh dpt nk dekat 1kg, nilah hasil lepas tapis pati jus rosalle.... kelopak yg hancur diblender... dn masukkan 2 sudu besar pati roselle... sedappppp. dijamin selamat dan tanpa bahan pengawet kebersihan terjamin... hehehe. Sedap kalo mkn ngan roti... harap2 biji roselle yg nk ditanam tuh hidup ngan subur.
wahhh.. bagus²! mmg akak la org paling tak membazir dalam donyaaa!! hehehe... mana resipi?? pasni leh la jiya wat jem rozel kak ana plak
ReplyDeleteooiiittt.. jiya, x yah resipi ler... susah nk agak, kalo nk wat... kelopak tu just blend jer n kalo takut blend x gerak masukkn 2 sudu besar pati jus tuh.. kalo nk ala2 kg, giling or tumbuk ler kat serambi umah... muhahaha
ReplyDeletekalo gitu nanti jiya dtg umah akak jek la senang... bleh bawak tupperware baru tu wat tapau jem rozel akak.. hahahaha
ReplyDelete