2 keping tauhu basah/lembut (dipotong ikut suka)
3 sudu besar cili kering kisar
3 ulas bawang putih (ditumbuk lumat)
segenggam udang kering (digoreng tanpa minyak)
sedikit air asam jawa
sedikit garam dan gula
sedikit minyak masak
Cara-cara :
1. Kukus tauhu selama 7-8 minit.
2. Sediakan kuali. Panaskan minyak. Tumis bawang putih hingga wangi. Kemudian masukkan pula cili kisar dan tumis hingga pecah minyak.
3. Masukkan garam, gula dan air asam jawa.
4. Susunkan tauhu di atas pinggan. Tuangkan sambal td diatasnya dan taburkan udang kering.
huhu...siap pacak bunga tu.hahahahaa....pape pun bisa buat kita ngences la kak.iiisskkk....
ReplyDeleteni pun boleh panggil tauhu berapai tu ala gunung berapi yg tengah meletup mengeluarkan lava2 ye...;p
ReplyDelete