Salam Hari Raya semuaaaaaaaaaa.... mintak ampon mintak maaf pada semua pengunjung setia yg dh berbakul2 mkn cookies basi tuh wakakakaka.... dan jugak kerana dh lama x berlintas langsung kat umah nih pasal tuan rumah sibuk beraya sakan, posa penuh ( penuh ka??? )... jadik raya kene penuh!!!!.... dan jugak kerana x jemu jamu apa yg ada yer sepanjang peninggalan haku!!!... Ada sapa2 nk bg haku duit raya x??... nak duit rayaaaaa....!!!... ekeke... nk kata balik kampung, kampung sekangkang kere jer, jln kaki pon sampai heheh.... alahai bukan apa mmg x dan nk pose n3 sebenarnya.... wokeh selepas di bersihkan sawang, mop lantai... kita mulakan cerita pertama ngan Honey Cornflakes ni yer... menu yg dh basi jer pas nih.... Ni wat lg 2-3 ari nk raya dan begitu laris di pasaran raya ke 3 jer dh licinnnn!!!!... Resipi dr
Kak Ayu Singapore.... 10Q kak ayu... sedapppppp!!!.... Amik resipi sekali kak wat rujukan nxt time!!!... 10Q!
Ingredients:- (A)
100g cornflakes
100g crispy bubble rice(optional)
100g chopped almond/nuts (roasted)
(B)
110g butter
90g fine sugar
5-6 tbsp honey
Method:-
Mix all ingredients B and put to a slow heat for a few minutes. Stir well. When all the ingredients has dissolved, add in A and stir till Incorporated. Lay small paper cups in a small muffin tray and scoop 1 tsp of mixture. Pre heat oven and bake at 175C for 7 minutes. Let it cool on wire rack the store them in an airtight container.
*You can add your preference for the decorations. As for me I used chocolate rice.
No comments:
Post a Comment