Thursday, December 9, 2010

Vanilla Muffins

Selamat malam semua... lewat post n3 arini pasal dok melayan citer donut kat tv... hahahaha... awwwww!!!... x rela mak nyah... hahaha... sambil melayan donut yuuuuuu, sambil aku melayan vanilla muffins nih.... mmg best beb!... walaupon simple n senang dibuat... yg paling penting sedapppppp sangat bg aku yg giler pd segala bagai yg ada vanilla... sedap wehhhh... x caya tnya Kak Ummi, pasal aku cilok resipi ni kat umah dia, kalo x caya gak tnya aku, tekak aku ni mmg x penah nk tipu... wahahahahhaha... kalo masih confuse, tnyalah pd sapa2 yg dh try buat muffin ni, sedap ke x????..... heheh... Resipi amik kat gobok kak ummi, thanks ye kak, saya selongkar gobok akak, tp jan risau, saya dh kemas balik... heheheh... sodap kakkkk!!!... dn mekasih jugak pd mamafami, pasal kak ummi cedok dr rumah dia... hehehe.... kalo nk tgk muffin yg putih gebu mulus, pi la skodeng rumah diaorg, jan ditnya naper muffin aku ni dh mcm kulit aku gak rentung, kulit aku ni kan ala2 karamel... muhahahaha.. walaupon hitam dipandang manissss!! hahaha... mmg aku saja je kasik garing sket atas tu... eh, btol ke ayat aku tu.... hahaha.... apa2 je la, yg PASTIIII.... best!!!!.... layannnnnn....


Ingredients :

4 cups flour
2 cups granulated sugar
1 tablespoon plus 2 teaspoons baking powder
1 scant teaspoon salt
2 cups milk
2 large eggs
1 tablespoon vanilla extract
8 tablespoons butter, melted



Method :
In a large bowl, combine the flour, sugar, baking powder, and salt. In a small bowl, whisk together the milk, eggs, melted butter, and vanilla. Pour milk mixture into the dry ingredients; mix all ingredients thoroughly. Spoon into greased or paper lined muffin tins and bake at 400° for 20 minutes.

12 comments:

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Wow nampak tempting, pasti sedap. Thanks akan cuba buat.

hana said...

nih mesti sambil layan wahid jugak sampai geseng! kaber kununnnnnn... wakakakakakakaa...

izahdaut said...

entah memang tergeseng saja kaber kata saja nak geseng..kikiki..guwauuu.. eh aku pun penah buat mapin ni kak ana oii....tapi tak le naik secantik mapin kak ana dan segeseng ni..ngahahaa. apa pun mapin ni best jugak kat tekak

kak ina kl said...

kat rumah ni tak minatlah pulak muffin ni...kena tunggu anak buah datang baru boleh buat.

apa khabar ana..lama tak borak ek

Yani said...

Nak seketui... oppss silap meh ler 3-4 ketui.. utk anak2 sekali.. ngeh3x

Lelord said...

cam best jek..tp aku suke cekelat x suke muffin, xpe2 nanti aku try wat

msTeddy said...

sedapnyer..nyum..nyum..

hOtMaMa said...

comelnyer muffin nie kak!! harus ku cuba nanti!!!

Ayu said...

salam ana,
nak muffins 7 ketul ya..
nak letak chcolate topping kat atas nya tu..hehe akak dah lama tak bermuffins..ana dah dapat email akak ke belum? curlybaby69@hotmail.com

Jiya said...

baru nak tanya apsal mapin tu gelap.. akekekeke.. kaber line tu kak hana... kikiki..

♥LOVE2COOK♥ said...

Came for some muffins pleeeeeease!!! Also for that choclairs...hehehe! :D

asmar said...

Mengancam la muffin ni. Suatu hari nak buat jugak.