Saturday, April 25, 2009

Ikan Dalam Taman @ Pla Lui Suan

Yahoooooo…. IKAN DALAM TAMAN @ PLA LUI SUAN menu arini ni, pas subuh terus suh dak Wahid carik siakap…. KAK NOR!!!!... sedapppppppnyaaaaaaa…. X sia2 try n error wat Pla Lui Suan nih… tpkan, pes nih ambo mmg letak lebih dlm 1 senduk lebih sket… amik ngko puas hati tul laaaa.. kalo x ader yg terkorek-korek rebut sambalnya… huahuahua… Kak Nor 10Q very much yaaaaa… pas dh rasa ikan dlm taman nih, dh mcm x lalu mkn sweet sour n 3 rasa… hehehehe… Paste kat bwh tuh cukup lg tuk wat lg sekali siakap… yabedabedu… I lebiu Kak Nor… Psstttt kak, ckp ngan along akak dia nih dh pas msk nih…. Wakakakaka… meraung Mek Siam Kalo baca statement nih… Halal kak resipi, ambo C&P jer taw… sedappppppp 5 bintang!!!


Bahan2nya:-
1 ekor ikan siakap
*Bahan2 Sos*
1/4 cawan bawang putih
1/4 cawan bawang merah
3 helai daun limau purut
2 sudu besar daun ketumbar yg dipotong
3 batang serai
3 - 5 bj cili api
3 sudu besar sos ikan
4 sudu besar air limau nipis
2 sudu besar gula pasir
2 sudu besar pes cili sangai @ Nam Prik-Pow

Hiris halus bawang merah, bawang putih, daun limau purut, serai dan cili api.
Masukkan kesemua bahan dan gaul sebati.
Curah bahan2 ni atas ikan yg dah siap digoreng td.
Boleh la dihidangkan..

2 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

wooo...sampai sini dah ikan dalam taman...dari trg sampai kanazawa ni balik bp balik...huhuhuuuu...lugi tak cuba coz baru nih dapt ikan suzuki aka ikan siakap...

anawahid said...

AIsyah -> kalo dh dpt... cepat buatttt!!!... sedappp!!