Bahan2nya :-
1 ikat kangkong – dibersihkan n disiang
3 biji bawang merah – dihiris
2 ulas bawang besar – diketuk
3 tangkai lada kering – digunting serong n dibersihkan
2 sudu mkn pes cili sangai
Garam n bahan perasa jika perlu ( saya x letak pasal semua rasa dh ader dlm pes tu )
Minyak untuk menumis
Cara2nya:-
1. Panaskan kuali, tumis bawang merah, bawang putih, lada kering sehinggan naik bau dan masukkan pes cili sangai, kacau sebati.
2. Masukkan kangkong dan kacau rata dan sehingga layu. Siap!
3 comments:
wah dah lama tak mkn kangkung t'liur plak...
huwaaaaaaaaaaaaa.... tkde kangkung!!!
Aisyah & Hana -> wakakakakakaka.... kesiannnnnnn.... kat nihon x der kangkung!!!!!... mari balikkkkk!!!! wekkkkkk....
Post a Comment