Sunday, April 5, 2009

SUspeN...!!!..DaK.. DiK... DuK... PArt II...

Kesinambungan dak... dik... duk... semalam... lepas jer n3 pg semalam... terus turun bwh nk prepare apa yg patut nk sambut ketibaan Hana n Kak Zana mai umah... x mcm mana hati nih berdebar-debar jerkkk... suspennn!!!... almaklum la depa nk mai rumah... itu satu hal... dalam dok nk menyiapkan menu terima lah call dari adik, dia bagitau abah masuk ward pg tadi (sabtu pagi)... puncanya sebelum nih abah ader kene stroke... tp Alhamdulillah... lepas jer urut dh ok n dah bole jalan... itu cerita 2-3 bulan yg lepas pasal stroke dia... tah macam mana 3-4 hari lepas, masa kakak mandikan dia, masa nk lap abah... abah jatuh... pastu panggil org urut dah 2x urut pon abah still x bole bangun... kakak cakap x bole jadik nih takut patah jer... tu yang sabtu pg kene tahan tuh... la nih tgh tunggu result x-ray doc sama ada nk kene tarik or operation pasang skru kak tulang punggung n lutut dia... tu yg semalam x jadi kene jaga abah kat ward pasal ambo sorang jer yg sabtu ahad x keje... dah bagitau Hana n Kak Zana n Cat x jadikkk... Kita hanya merancang, Tuhan yg menentukan... dari suspen nk tunggu depa mai, n x sedap hati dah terjawap akhirnyaaaaa.... Semoga abah cepat sembuhh... aminnnnnnn. So... dh pon tukar hari nih... bertempat di rumahku syurgaku... pukul 4.00pm... hujan rahmat menyambut ketibaan Hana n Kak Zana... Aminnnnn... akhirnya dpt jugak jumpa depa... Pada Catlina... Insyaallah, kalo ada kelapangan sampai la akak kat sana yer... bukannya jauh mana ponn... Pd Hana n Kak Zana, diharap berpuas hati dgn layanan yg x seberapa yg sempat dihidangkan... sampai ketemu lagi... apa2 hal... mmg meriah katak petang tuh... hehehe...


Sesi makan2 bermula.... amboi posing Hana oiiii....


Hah... mkn2 jgn malu2.. Kak Na.. dh surennder ke???


Mak Gadis Pingitan Hana n Kak Zana... hehehe


Hehehe... 3 dara pingitan... kuikuikui... Jadi pilihlah aku.... hehehe


Nape bang??? ada yg x kene ker???


Hamzah Suami Hana n Dak Wahid...


Abang Misai Kak Zana n dak Wahid.. err poyo jer muka hb ku nih...




Tgk tuh Daniel kemain khusyuk tgk tv... anak kak na pon khusyuk peratikan dia... hehe



Weiii.... dh nk balik ker??? kejap naww... iyolah nk anto adik blk asrama...


Tgk tuh apalah digelakkan lg tuh... dh kat luar pon sambung gelak x gerak2 jugakkk???... bye Hana... bye Kak Zana... senang2 jumpa laggggg.. dn datang lg yaaaaaaa... Bye2.... Wohohohoho hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
Jadi mulai hari ni dapurku akan sekejap ada n sekejap hilang pasal kami bergilir-gilir jaga abah... n kalo x penat adalah n3 tuh... kalo tadakkk... paham2 la yerr.. ekekeke

6 comments:

Rafizah Nordin said...

dah agak dah tp xmo la serkap jarang,klu tak ye malu ah, hehehe tetibe jek eh...

CatlinaFly said...

daniel dgn danish kat umah mcm tu jugak..ralit tgk tv..kak hana ajak balik,diorg ckp kejaplah nak tgk mr bean hehehe..

Nor said...

ish.. ingatkan apa la duk suspen tu.. semoga FIL cepat sembuh ya ana..

CikMin said...

hehehe...cikmin dh teka..cuma x kena jek...

anawahid said...

fiza -> iyer ke???? saja je la tuh kan.. kan.. kan..

catlina -> hah betul catt.. pas tgk tv, pi luar main ngan kucen dlm sangkar... hehe

Kak Nor -> terima kasih kak norrr... i lebiuuu...

cikmin -> ok la jwpan tuh cikmin... hampir dah... kekekeke

Jiya said...

sedondon jer baju kak hana ngan sofa kat umah tu.. akekekekekeke! kak hana mentekedarah betoii!! kakakakaka! sebelum kak hana datang baik aku larik! cha alip bottttt!!