Wednesday, August 10, 2011

Iftar 10 > Sambal Tumis Telur Cemplok

Assalamualaikum di mlm rabu... salah 1 dr menu mlm ni... buntu... no idea... blurrrrr... wordless wednesday... tengs to Mamahawa utk idea telo ni, biasa goreng dlu, kali ni cemplok tros dlm sambal... n tengs to Kak Dzana utk inspirasi menu mlm ni... heeee... tengs pd ke 2-2 kakak ini... tengssss...


12 comments:

anymz said...

akak biaso masak macam ni makan dgn bubur..sodap.:D

Mama Hawa/Mama Nani said...

Sedap mmg suka masak cam gini...

ijayuji said...

Salam kak! ini sambal tuannyer cemplok sekali tak? ahahahaha apa makna cemplok eak? :P buat sahur lerr nii baru sesuwai, ececece kita ckp org tp sendirik sahur mkn kurma jerr :D

Lelord said...

huhuhu mak mertua aku slalu wat cenggini tp nanti kasi hancurkan sket telur tu pastu kasi kering sket bior masin2 cenggitu

Adib said...

sedap betul..td masak teluk jugak..tp gulai tempoyak..xsempat nak buat sahur..kuah pun licin

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum ana...
x perna lg buat sambal tumis telur cemplok... nampak menyelerakan sekali tu...

Mamamya said...

dtg lps sahur ni...huuu... sedap ni mkn panas2 utk sahur..x de lauk lain pun x per....(aku panggil tlo ceplok je na...x der 'm' tu) heheheee....marah dak ana nih nnti..aku asyik dok komplen jerk..kikikiiii

p.s:na..aku suka lah bulan pose ni sbb blog ko dah aktif semula....caiyok2!!!

Anawahid said...

kak anymz-> yoko kak!... nanti den torai... heee

mamahawa-> yelah mama... tengs for idea...;)

ika-> ika!... ni masak lebih teros tok sahur... wakakaka... cemplok opo???.. mboh... haha

lela-> yeke lod...hahaha... nanti ar nk hancurkan sket, pastu masokkan mi/mihon n sayur, tros jadik me/mihun goreng... hahaha

adib-> yelah tu adib... kalo peminat telo msk apa semua sedap kan3... hehe

diana-> yelah diana, ni pon 1st time ana try, selalu wat mcm ni telo ana goreng dlu. kali ni senang, jimat masa... hehe

lia-> hahahaha... wei, aku ikot nama tuan nyer resipi, ko nk komlen, komlen sana... wakakakakaka... dia cemplok, aku cemplok la, heeee... lia, ni anggar, masih lom pancit ada lah menu, kalo pancit ellekkkk... :P

quinnie said...

sedapnya ana telor masak tumis cam gini...dah berderet menu nih...teringin nak makan telor lak rasanya.....huhuhu

CT Delima said...

As'salam Ana

lauk2 macam ni kalau buat bersahur kompom laju jer. tambah2 ada sayur goreng2 lagi..sedap2..hihihi

Ummi said...

Oopppss!! Ceplok ceplok....hehehee... Tu dia...sambal camni mmg menyelerakan tekak anak2.. Ana, ko jgn byk sgt makan telor, nnt tembuuuunnn cam telor tuh...ekekkeke

Anawahid said...

Q-> hahaha... ni menu org dh blur Q... hehe

kak ct-> tulah kak, mmg masak lebih jugak tuk sahur ni... :D

kak ummi-> hahaha... mmg dh tembam pin kak... huhuhu