Sunday, November 14, 2010

Yong Tau Fu

Salam petang hujung minggu semua… ekceli, ni menu sampingan tuk lunch arini selain asam pedas ikan pari… x dak mood aku nk hapdete blog arini pasal hati tgh menggelegak panas, geram dan penat… walaupon ptg ni tgh hujan lebat gilerrrrrr!...huhuhu… Aku x sempat nk snap pic bagai pasal tuan tanah dh lapar… nk jadikkan citer, pas makan tgh basuh pinggan mangkuk bagai, nampaklah my lalink aku tu ringan tulang jek nolong apa yg patot… bagos2!!... hehe… aku nampaklah dia masukkan balance ikan asam yg x luak lam piuk sambil aku nyambung basuh…



Nak dijadikan citer, turn aku pulak yg nk melantak YTF nih… dh siap bagai posing baikkk segala mcm benda lam pinggan, aku pon nk cedok la kuah YTF nih, bila bukak tudung periuk, awat ikan pari ada lam kuahYTF aku ni!... huhuhuhuhu… Teros aku…. ABANGGGGGG!!!... berlari laki aku dr depan ke dapor dgr aku menjeritttt… Hah!... apsal!!!… balance ikan n kuah tadi abang buh piuk mana????... piuk asam pedas laaaa.. jawab dia…. Tgk btol2!!... btol laaaaa piuk asam pedas la ni… Astargfirullahalazimmmmm!!.... terus dia menjerit sambil ketawa terbahak2… sori yang… sori yang , abang x sengaja…. Kaler asam pedas ngn kuah YTF lebih kurang sama… Huhuhu… nengoklah… ada ke patot dia jawab camtu sambil blah sambung tgk tv balik…. Huwaaaaa…. X pasal2 aku terus menggodak lg sekali kuah YTF tu… barulah leh snap bagai pic nih n ngap!… huhu… tu yg panas jek tu… mai sambung part II kat bawah.... heheh...


9 comments:

Noorma Ismail said...

Ko rasa tak kuah tu sedap ke idak? hehehe... nk marah pun tak guna kan..sabo, sabo !!!

nuanza said...

hahahah..lawak le pulak...sib baik x putus asa gi buat lg sekali..eheheheh

Lelord said...

ekekekeke ritu pun aku wat gak YSL eh YTF ni...pehh lama ku mencari segala maknenek bahan baru ade

fawa said...

hahahahahaha.... sabo je la... mmg berapi2 le ko kak.. hehehehehe.. tp teerrrbaaeekkk woxx.. :)

hana said...

kahkahkahkah....bagos wahid bagossss... lenkali buat lagik! Kakakaka...lawak lawakkkk.....

Anawahid said...

noorma-> hahaha.. iyer la noorma... aku try la rasa jugak td... hurmmmm... nampak sah mmg banyak jugak la rasa yg lari... terus ada rasa ikan pari... wakakaka

nuanza-> apa leh buat nuanza, redha dalam keterpaksaan buat... cewahhhh!... mmd dh x leh adjust rasa yg dh termasok kuah asam tu... huhu... kalo x mmg malas, bahan bnyak lagi... hehe

lela-> YSL???... hah... yg tu kalo ko buat pakai duit jan lupa aku yer kazenku.. hikhikhik... tu la pasal, berkobar2 aku arini.. haha

fawa-> ye la nok... mmg terbaekkkk... sib baik aku baik arini, kalo x, semua barang dh terbang... wakakaka

Anawahid said...

huh!.... ai, besar gelak nampak!... huwaaaaaaa.... panas!... panasss!!!... panassssss!!!... huhuhu

anymz said...

lorrrr..kesiannya..
hana kalo pasal gelakkan org no 1, bg lah kat dia.
mesti kuah tu rasa manis masam ikan pari kan??

Jiya said...

muekekekekekeke! adeh deh deh... hi5 dahi abg wahid