Monday, November 1, 2010

Lempeng Roll

Selamat mlm semua, ni ajer lah menu tok dinner mlm ni... lempeng roll!... kenapa lempeng ni menjadik lempeng roll cuba pikir... ekekekeke!!!... huh!... yoyo oooo jer haku ni.... ekekeke... padahal lempeng biasa jek... kehkehkeh!!!... aku saja jer nk kasik lempeng ni glamer sket walaupon hakikatnya dh vateren lempeng ni, agar lempeng ni menjadi bertambah glamourous atau glamouristikkkk aku gulung jek lempeng ni... hahaha... kalo nk bagi cun lempeng ni, pakaikan ajer lipstick or skirt... hahaha... jan marah yer, melawak jer... hehe....
Aku layankan lempeng yg x seberapa ni ngn sambal sardin, sebenarnya, aku kecur tgk kak Am Flora dok tayang lempeng dia kat aku 2 minggu lepas... hehehe... sambil tu aku memecahkan dara pan yg aku beli ngn Kak Mimi... hehehe... so jadik lah lempeng glamour ni pasal dia dok lam pan baru... hahaha... ada sesiapa ke nk resipi lempeng aku ni x????... haha... tgk je la yer aku boh sini, kalo ada yg terberkenan nk try amik la resipinya... hehe



Bahan2nya:-
2 cawan tepung
2 cawan air * sukatan cawan yg sama ngn tepung *
1 biji telur
1 sudu kecil garam

* nak mkn cam biasa pon bole gak... hehe *

Cara2nya:-
1. Masukkan semua bahan2 diatas didalam blender, blender hingga sebati adunan.
2. Panaskan kuali leper yg disapu sedikit minyak masak or non stick, ambil 1 senduk adunan tadi dn tuangkan kedalam pan tersebut. Buat bulatan senipis yg boleh, terbalikkan permukaan bahagian atas kebawah dan angkat apabila sudah masak. Siap

* jikalau hendak gulung, setelah angkat gulung seperti menggulung kuih ketayap or laksam dan potong ikut suka*


4 comments:

Kerull said...

Salam tuan rumah..wah lapornya nengok lempeng tu..hu hu berbunyi2 perot ni..nak g bekpes lah pasni..carik lempeng...

HaSue said...

kiut lak nengok lempeng bergulung nih..mcm popia pun ada gak kak..hihi

Peri PiA said...

salam ziarah,salam kenal

nice,lapanya ehehe

ibh said...

senang ja rupanya buatnya..heee.. Agak2 malas bleh la buat bekpas mcm ni..