Tuesday, July 14, 2009

Jus Apple Kasturi Dan Asam Boi

Sebelum kita men cece lebih lanjut, mari hilangkan dahaga ngan Jus Apple Kasturi Asam Boi nih... orang lain sibuk wat air, wat jus, aku pon nk wat gak sambil hilangkan dahaga dan menyelimkan badan... wakakaka... Terbayang-bayang masa minum jus cenggini kat Secret Receipe cam sayang jer nk abiskan pasai mahal banget!!!!... hampeh!!!... sib baik org berlanja kalo ikutkan hati, x sampai hati nk oder air masa tuh rasa nk oder jer air minarel, tp kwn x bg oder air minaral suh oder jer apa air yg ada kat situ, aku pon oder la air nih... mmg tul2 potong kapla kat situ... huhuhu... La nih dh bole bikin sendiri, 10Q Dagang, mmg sodap betul air nih... mmg segalanya sesuai kalo minum air nih... 10Q again...



Bahan-bahan ( 3 orang )
5 biji apple hijau
9 biji asam boy
Gula
Ais batu
Air masak
6 biji limau kasturi

Cara-cara
1. Potong apple hijau dan buang bijinya.
2. Blend bersama air dan gula
3. Kemudian masukkan kedalam jug.
4. Tuang jus tadi kedalam gelas perahkan limau kasturi 2 biji dan masukkan 3 biji asam boy dan ais.
5. Anda boleh tambah gula ikut rasa selera anda.

6 comments:

geraugebang said...

Sedapnya air. Ini jus boleh melangsingkan badan kak gerau.

blogresipi said...

Ada asam boi gini bestnye... tak de ke sape2 nak sedekah asam boi kat kite ek? heheheh

Anawahid said...

geraugebang -> kak gerau, marilah kita sama2 menyelimkan badan... wakakaka...

blogresipi -> alah siannya ijan nihhh.. tul ke nak ijannnn... takut kempunan nanti mek yung nih.. bak mai alamat akak poss..

Jiya said...

tak tahan minum air ni kat secret resipi punya tu. masam gilerrrrrr!! tak suka benda masam...

CikMin said...

wei ana...ada x lam segelen air asam boi ni...pos kt cikmin buleh...hehehe....

Noorhodza said...

sedap jus apple tuu...