Bahan-bahan:-
300 gm sotong
1 cwn tepung gandum
1 sk baking powder
1 biji telur
sedikit garam
lada sulah
Cara-cara:-
1.Potong sotong kecil2, bersihkan dan toskan airnya biar sampai kering.
2.Gaul sotong dgn sedikit garam dan lada sulah.
3.Pukul telur setakat nak satukan yg kuning dgn yg putih jer. Masukkan sotong ke dalam telur. Ketepikan
4.Gaul tepung dgn bp. Masukkan sotong yg telah digaul dgn telur dalam tepung, salutkan habis sotong dgn tepung. Kalu nak pedas boleh letak sikit serbuk kari dalam tepung.
5.Goreng deep fry sampai golden brown. Goreng sotong kejap jer dalam 4-5 min kalau tak nanti sotong keras and liat pulak.
2 comments:
tu chopstick tu wat cucuk mata ker kak??? akekekekeke
x ar wat cucuk idung jiya n cucuk pungkoq juya yg nakal nih.... saja stanby kat situ... nak rasa!!!.. wakakaka
Post a Comment